Onderwijs

Poppen hebben enorm veel mogelijkheden. Het stimuleerd de fantasie, verbeelding en ontwikkeling van creativiteit. Maar het is ook een goed communicatiemiddel. Je oefent gespreksvaardigheden en luisteren, met een pop durf je sneller iets te doen, leert improviseren en samen te spelen. Daarom zijn wij in het onderwijs te vinden, soms met het maken van poppen, dan weer met spel. 

Puppets
Puppets is een cultuureducatieproject waar kinderen van basisscholen met  bijzondere poppen uit onze opslag een voorstelling maken. Dit doen ze in 3 dagdelen onder begeleiding van een poppenspeelster. De kinderen maken kennis met diverse soorten poppen uit onze opslag. We nemen marionetten, maskers en klapbekpoppen mee. Ze leren de diverse poppen te bewegen, zetten emoties om in bewegingen, laten ze dansen, geven een stem aan de pop, etc. Door middel van oefeningen, opdrachten en improvisaties gaan ze hiermee aan het werk. En al doende ontstaan er mooie scenes en een voorstelling. Dit presenteren ze aan de andere klassen van de school. Ouders en opa's en oma's zijn hierbij natuurlijk van harte welkom. In 2012/13 maken wij met 30 groepen poppenvoorstellingen en komende jaren gaan we hiermee door. Wil je ook hieraan meedoen? Mail naar info@momove.org 

geest voetbal1 kinderen_kijken_naar_voorstelling_kl 

 

 

 

 

 

 

Workshops
We geven ook kortere workshops om met de poppen te spelen. In 1,5 uur kun je al veel doen en leren. Dit kan zowel op school, festivals of verjaardagsfeesten.

maskers geiten olifant 

 

 

 

 

 

 

Poppen maken
Ook geven wij workshops poppen maken, moeilijke en makkelijke poppen voor alle leeftijden.


poppen_maken groep_7-8sokpop
 

Superhelden
Met wel bijna 1000 kinderen maakten wij stokpoppen van afvalmateriaal. Met sommige groepen maakten wij een fotostripverhaal over hun held. Met andere groepen en tentoonstelling in een bibliotheek. En weer andere groepen presenteerden hun helden op de catwalk. Filmpje Heb je hier ook zin in? Mail naar
poppen_van_afvalmaterialenpoppen_van_afvalmaterialen_2poppen_van_afvalmaterialen_3stokpop                                                                                          

De kracht van poppenspel

We begeleiden ook studenten in het beroepsonderwijs bij het maken van poppen en plannen hoe ze dit in kunnen zetten voor hun toekomstige beroep. Zo gaven we diverse malen les op de opleiding creatieve therapie te Nijmegen.


beer_van_Ingeborg varken aap_van_elisabeth_2_kl